ECO i DISTORSIÓ (Els conjunts de música moderna a la Barcelona dels seixanta)

10,00

Autor: Soler García de Oteyza, Guillermo

El Llibre

A la Barcelona dels anys 60, la irrupció de la música rock va suposar una petita però sorollosa revolució: hordes d’adolescents amb una progressiva tendència a oblidar de tallar-se els cabells se les van enginyar per aconseguir una guitarra elèctrica i muntar un “conjunt” amb parents, amics i veïns amb el què reproduir els sons estridents que arribaven de l’estranger. Només alguns d’aquests grups aconseguirien superar l’estadi amateur i arribar a enregistrar discos, i encara topant amb una indústria que no sabia ben bé què fer-ne. Però això no va impedir que els “conjunts de música moderna” contribuïssin decisivament a configurar una cultura juvenil i una identitat generacional que es contraposaven a la grisa realitat social del moment.

Basat en una vintena d’entrevistes als protagonistes, el llibre repassa la trajectòria de quinze d’aquests conjunts (per ordre alfabètic: Álex y los Findes, Los Catinos, Los Cheyenes, Els Dracs, Los Gatos Negros, Los Go-Go, Los Jóvenes, Lone Star, Los Mustang, Los No, Los Pájaros Locos, Pic-Nic, Los Salvajes, Los Sirex i Els Tres Tambors) i mira de descriure el context en què es van moure, així com la seva significació cultural i social.

 

L’AUTOR

GUILLERMO SOLER GARCÍA DE OTEYZA  (Tarragona, 1974) és llicenciat en periodisme (UAB) i antropologia social i cultural (URV). Ha treballat en diversos mitjans de comunicació i actualment es dedica a la gestió cultural. Ha publicat llibres de temàtica castellera, una recerca sobre la joventut a Tarragona (com a coautor) i una monografia sobre el grup nord-americà de folk-rock The Byrds.

Categoria:

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “ECO i DISTORSIÓ (Els conjunts de música moderna a la Barcelona dels seixanta)”

L'adreça electrònica no es publicarà.