Des de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) estem particularment orgullosos de l’aposta que vam començar ja fa anys de donar altres usos i serveis a la Capsa de Música més enllà d’acollir concerts. Ara ho podem dir ben alt i reivindicar-ho: l’activitat formativa que s’està duent a terme té un reconeixement total amb el projecte “Instituts a la Capsa” que existeix gràcies a les sinergies i confluències amb l’equip lectiu i directiu de l’IES Pere Martell de Tarragona. Aquest mes de novembre tindrem una nova sessió. D’altra banda, acollim també dos concerts més en col·laboració amb Movistar.
INSTITUTS A LA CAPSA
JORNADA TÈCNICA IES PERE MARTELL
Dia 14, matí
Torna la visita de l’IES Pere Martell per una jornada tècnica vital per futur professional dels seus alumnes. A la jornada tècnica començarem amb la descripció dels elements que conformen el sistema de sonorització de la Capsa de Música:
Escenari: Monitors, patch panel, wall box, distribució de senyal, etc.
PA/FOH: Descripció característiques de la taula de mescles, canals, busos, auxiliars, direct out, Insert, etc.; Descripció sistema amplificació i reproducció.
Activitat pràctica:
A partir de preses microfòniques juntament amb una senyal de línia (teclat, guitarra, baix, etc.), fer un ajust tècnic i artístic del senyal per tal que soni correctament tant a PA com a monitors d’escenari. Els ajustos comprendran el nivell (PFL i Fader), l’equalització (gràfica i/o paramètrica), FX (reverb, eco, flanger, etc.) i dinàmica (compressors, limitadors, portes de soroll, etc.).
CAPSA i CONCERTS MOVISTAR
JOAN MASDEU + LE NAIS
dia 15, 22:30h / Gratuït amb invitació a tendes Movistar de la ciutat
JOAN MASDEU, després de l’edició del seu disc “Innocents” (Satélite K), el setembre de 2019 i amb motiu del vint-i-cinquè aniversari del primer disc de Whiskyn’s, el músic reusenc publicava el disc La Flor del Panical, Whiskyn’s 25 anys (Satélite K) per revisar, per primer cop, les cançons més significatives de la formació, amb un format més nu i nous arranjaments, que aporten una nova profunditat a cadascuna de les peces. Acompanyat del músic i guitarrista Oest de Franc, tornen a enregistrar aquesta tria de cançons sota la producció artística de Santos & Fluren. El disc s’enregistra en directe als estudis Blind Records de Barcelona els dies 6, 7 i 10 de juny de 2019 i compta amb les col.laboracions especials de Roger Mas (a On), Gerard Quintana (a Puc ser jo), The New Raemon (a Silenci) i Beth Rodergas (a Trens d’alta velocitat), que posen les seves veus en algunes de les cançons. El Mercat de Música Viva de Vic 2019 va acollir la primera presentació en directe del nou disc i de la nova gira.
LE NAIS, és una jove artista nascuda a Lleida, actualment amb base en Barcelona que escriu i compon la seva música. Després de diversos successos en la seva vida personal, comença a escriure lletres en forma de poesies, que li serveixen per a entendre i per a expressar tot allò que costa digerir. I alhora a compondre sobre aquestes lletres, fins a veure néixer les seves primeres cançons. Amb projecció de futur i moltes ganes de cantar en directe, actualment Le Nais està gravant el seu primer EP “When I ca’t speak but I ca sing”. Preparant noves peces visuals per a acompanyar a la seva música, fent que la part visual sigui part de l’essència de Le Nais.
http://vevo.ly/FoIN7d
CAPSA i CONCERTS MOVISTAR
PAPA TOPO + ESCUELAS PIAS
dia 29, 22:30h / Gratuït amb invitació a tendes Movistar de la ciutat
PAPA TOPO, arriben des de Mallorca (Balears) i des que van penjar les seves primeres cançons en internet es van convertir de la nit al dia en un dels grups més buscats per la xarxa i dels quals més es parlava en fòrums i blogs de tota mena, el poder d’internet va deixar clar fins on es podia arribar i les seves maquetes eren motiu d’adoració. Quan va sortir el seu single de debut, “Ós panda”, va recórrer mig món i no va durar ni una setmana a les botigues (500 còpies). Es va esgotar com si fos un article de primera necessitat en plena guerra interestel·lar. Fabriquen melodies hiper-enganxifoses, a mig camí entre la urgència d’Helen Love, la immediatesa de la Casa Azul o la senzillesa de Regalèssia.
ESCUELAS PIAS, amb el seu segon disc Escuelas Pías, confirmen que estem en un moment on el vessant shoegazing guanya la batalla a les referències synthpop. Sense perdre la tirada per la melodia perfecta, sí, però abonant-se a la física. Més Beach House que New Order, més Slowdive que Radio Dept., més Chromatics que OMD. I també han accelerat el tempo. Abandonen la balada i, per moments, inclus el mig temps per a lliurar-se al ritme, per a convidar-nos a ballar fins que no es pugui més. Perquè Cristian i Davis poden semblar esquius, però són conscients que “Música ligera para un funeral”, és un pas al capdavant tan important que fins i tot en les seves lletres et demanen que formis part d’aquesta escapada cap a cap part.