MARC RIBOT i SONS REPUBLICANS A LA CAPSA AL MES DE MAIG
MARC RIBOT és un guru internacional del Jazz i les noves músiques, guitarrista col·laborador, entre d’altres, de Tom Waits. Ara arriba a casa nostra pel Capsa i Dixie Festival de JAZZ de Tarragona. A més, donat que la música pot ser, també, un vehicle per a les idees i els valors, l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) organitza la tercera edició de la Taverna Republicana dins els actes de commemoració dels 90 anys de la proclamació de la segona República a Tarragona.
I a nivell formatiu la programació del mes de maig de la Capsa de Música es completa amb la visita del centre educatiu amb el que l’aMt manté sinèrgies des de fa anys, el STO SOLC.
#CULTURASEGURA
Capsa i Dixie Festival de JAZZ de Tarragona
MARC RIBOT
9 de maig / 18.30 h / 20 €*
El nord-americà Marc Ribot és un de les gurús internacionals més reconeguts en el camp del jazz, el rock i la música improvisada. Segons la revista Rolling Stone, Marc Ribot va ajudar Tom Waits a redefinir la música americana l’any 1985 amb Rain Dogs, i des d’aleshores ha sigut el guitarrista de referència per a aquells músics amb ganes de buscar nous sons, entre els quals destaquen Elvis Costello o John Mellencamp.
Ribot també ha col·laborat de manera regular amb el productor T-Bone Burnett i el compositor de Nova York John Zorn, amb els quals ha creat les bandes sonores de referents cinematogràfics com “Walk the Line”, sobre la vida de Johnny Cash, “The Kids Are All Right” o la guanyadora de l’Oscar “The Departed” (Infiltrats), dirigida per Martin Scorsese.
La col·laboració constant de l’Associació de Músics de Tarragona amb l’Ajuntament de Tarragona genera aquestes sinergies.
*entrades a:
ATENCIÓ!, Amb motiu de les mesures de contenció del Covid-19 del PROCICAT, les places limitades màximes per aquest concert serà de menys d’un terç de l’habitual de la Capsa de Música, és a dir, un total de 100 persones.
CAPSA i CONCERT COMMEMORATIU
TAVERNA REPUBLICANA
22 de maig / 19:00 h / 5 €*
90 anys de la proclamació de la segona República
Concert commemoratiu en la què la música pot ser, també, un vehicle per a les idees i els valors. Tercera edició de la Taverna Republicana amb actuacions de diferents músics de casa i amb interpretacions musicals relacionades amb la República i la llibertat de pensament i acció.
*Places limitades. Entrades anticipades i inscripció prèvia a:
https://capsademusica.com/wp/entrades220521
ATENCIÓ!, Amb motiu de les mesures de contenció del Covid-19 del PROCICAT, les places limitades màximes per aquest concert commemoratiu serà de menys d’un terç de l’habitual de la Capsa de Música, és a dir, un total de 100 persones.
ESCOLES A LA CAPSA
STO SOLC + MÈMP CERCLE DE PERCUSSIÓ
28 de maig, matí
Servei de Teràpia Ocupacional SOLC, centre d’atenció diürna que té com a finalitat d’oferir un marc de suport a persones que, un cop finalitzada la seva etapa escolar, per les seves particularitats de funcionament cognitiu (dèficit intel·lectual), mostren limitacions per afrontar amb autonomia suficient els requeriments de la vida social i laboral adulta.
En aquest sentit, el STO realitza una funció habilitadora mitjançant l’oferiment de situacions de treball que estimulen de manera funcional les seves habilitats, competències motrius, cognitives, afectives i socials per tal d’aconseguir el major grau possible d’autonomia personal en la realització dels hàbits quotidians de la vida diària, en les relacions socials i en la integració amb l’entorn comunitari.
Escoles a la Capsa és una de les accions que aporten més singularitat al projecte de l’aMt a la Capsa de Música. Sabem per l’experiència que tenim, de la capacitat del projecte per la creació de nous públics i per permetre la interacció directa entre músics i infants i nois/es, i que a més per a molts d’aquests, és la primera ocasió per interactuar amb músics i fins i tot amb la música en directe.
MÈMP Cercle de Percussió, el batec del cor és el primer so que sent ésser humà i, a partir dels batecs dels tambors, un cercle de percussió propicia connectar-se i comunicar-se amb un mateix per poder fer-ho amb la resta del grup. Mitjançant els sons i els ritmes, les mirades i els gestos que es generen, es vol fomentar la cohesió grupal, el respecte entre els participants, la creativitat i la improvisació. La sessió és dinamitzada per un facilitador, en Paco Montañés de Mèmp Cercles de Percussió. Paco Montañés, és percussionista de formació clàssica però la seva activitat artística és molt transversal, ja que també s’endinsa com a intèrpret en la música contemporània, la moderna i la tradicional. Complementa aquest variat treball artístic amb la tasca docent, ja que exerceix de professor de percussió clàssica i tradicional a l’Escola de Música Municipal de Tarragona.