Ens agraden els músics tarragonins amb personalitat, músics de proximitat física i personal; ens agrada xerrar i debatre sobre el món de la música i els seus confusos secrets d’interès per a músics emergents (enfocats aquest cop a la comunicació i com aconseguir fer arribar una proposta musical al públic tant des del punt de vista dels mitjans, com des del punt de vista de les xarxes, posicionament i distribució digital); i, finalment, ens fa goig programar més formació tècnica amb els Instituts de Tarragona.
Tot això, ho farem aquest Novembre a la Capsa de Música de Tarragona.
Capsa i Jazz Club
TGN Hot TRIO
Dia 18, 20:00h / 5€
TGN Hot Trio és una formació instrumental que vol aprofundir en la intensitat de les melodies i la seva capacitat de transmetre emocions, inspirant-se en el trio del saxofonista Lester Young. Interpretant un repertori extens i variat, format principalment per temes dels anys 40 i 50, la combinació d’aquests tres instruments dóna al conjunt una sonoritat diferent: a l’impuls enèrgic de la bateria s’afegeix el fons harmònic i rítmic del piano, alhora que dialoga amb el saxo. Un dels objectius d’aquest grup és que la seva música arribi tant als amants del Jazz com als que mai han presenciat un concert d’aquest gènere. Quim Solé, reconegut baterista i prestigiós pedagog, ha treballat i enregistrat, entre d’altres, amb l’OCB i amb primeres figures de la cançó. John Style va combinar els estudis de literatura i música clàssica a la Universitat de Londres abans d’instal·lar-se a Catalunya, on ha treballat com a pianista d’una gran varietat de grups de música clàssica i Jazz. Xavier Pié, professor de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, ha estat integrant de nombroses formacions musicals i ha enregistrat diversos treballs discogràfics.
John Style, piano
Xavier Pié , saxo soprano
Quim Solé, bateria
Capsa i Tertúlia Formativa
QUIN PAPER JUGUEN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ EN LA MÚSICA?
Dia 23, 20:00h / Gratuït amb inscripció prèvia a: comunicacio@musicstgn.com
Quin paper juguen els mitjans de comunicació en la música?
Com s’ha d’abordar la comunicació per tal que una proposta musical aconsegueixi
arribar al gran públic?
Com es pot treure el màxim rendiment de les diverses plataformes digitals a l’hora de difondre les cançons?
Com cal treballar les xarxes socials per aconseguir el impacte més gran?
Aquestes són algunes de les qüestions que tractarem en el marc del programa #SocAutor, organitzat conjuntament per la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música. Ho farem amb una taula rodona que comptarà amb la presència de músics, periodistes i experts en comunicació musical i que servirà per aportar eines i consells a joves autors a l’hora de difondre la seva música.
Capsa i Instituts
Jornada tècnica de l’IES PERE MARTELL (Imatge i So)
Dia 29, matí
Jornada tècnica i formativa a la Capsa. Una part important del nostre projecte d’activitats anual, és preparar als futurs professionals i aquesta jornada, la realitzem dins d’una assignatura específica de l’IES PERE Martell (Imatge i So) sobre realització d’espectacles. Amb ells treballarem els elements que conformen el sistema de sonorització de la Capsa de Música.
Escenari: Monitors, patch panel, wall box, distribució dels senyals, etc.
PA/FOH: Descripció característiques mesclador: Canals, busos, auxiliars, direct out, Insert, etc. Descripció sistema d’amplificació i reproducció.
Activitat: A partir d’una presa microfònica a l’escenari o una presa microfònica juntament amb un senyal de línia (teclat, guitarra, baix, etc.). Fer un ajust tècnic i artístic del senyal per tal que soni correctament tant a PA com a monitors d’escenari. Els ajustos comprendran el nivell (PFL i Fader), l’equalització (gràfica i/o paramètrica), FX (reverb, eco, flanger, etc.) i dinàmica (compressors, limitadors, portes de soroll, etc.).
+ info: